ga naar de navigatie ga naar de inhoud

Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt e ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.

Magazine voor het Vlaamse overheidspersoneel
 

Dertien nr 15 Vaste waarden

Werk en leven

Zo kookt …

foto Evi HeyndrickxEvi Heyndrickx is administratief medewerker bij de afdeling Milieuvergunningen van het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie in Antwerpen. Zij is ook standupcomedian in bijberoep.

“Naast mijn twee tijdrovende beroepen heb ik ook ervaring opgedaan in de horeca. Zo heb ik in restaurant Peper en Zout in Antwerpen gewerkt, waar ik af en toe een leuk receptje kon oppikken. Dit gerecht staat er altijd op het menu als chef ’s favourite. Het is eenvoudig en snel klaar. U scoort er zeker mee als u bezoek krijgt, niet alleen door de eenvoudige, mooie presentatie, maar ook door de smaak en vooral de geur. Dit gerecht mag ik niemand onthouden.”

Steak Robespierre

Dit hebt u nodig voor de bereiding:
• 1 chateaubriand (of steak naar keuze) • 1 klontje boter • peper • zout • tijm • 2 takjes rozemarijn • 2 eetlepels olijfolie • balsamicocrème naar smaak • parmezaanschilfers naar smaak • een handvol raketsla

Zo gaat u te werk:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Kruid het vlees met peper en zout en bak het in een pan (zoals u wenst). Het geheim van een goed gebakken steak ligt in het goudbruin laten worden van de boter in de pan. Als dat niet het geval is, kook je het vlees in plaats van het te bakken! Snijd het vlees in schijven van ongeveer 1 cm. Neem een diep bord en doe er twee eetlepels olijfolie in. Schrank het vlees op het bord. Voeg twee takjes rozemarijn en een snuifje tijm toe voor de verrukkelijke geur en smaak. Zet 5 minuten in de oven. Garneer daarna een handvol raketsla op het vlees en strooi er de parmezaanschilfers over. Werk af met balsamicocrème.

WIN

Een aankoopcheque van 20 euro voor hoeveproducten!

Hebt u zelf een superlekker recept waarvan u uw collega’s mee wilt laten genieten? Bezorg het aan de redactie, samen met een foto van uzelf achter het fornuis! Dan maakt u kans op een cheque van 20 euro voor hoeveproducten, geschonken door VLAM.
www.hoeveproducten.be

 

Pagina afdrukkenTip een collega over deze pagina
Gepubliceerd op 26 augustus 2008. Laatst gewijzigd op 20 augustus 2008